Educatieproject The Ten Murders of Josephine

Dit najaar biedt Witte de With Center for Contemporary Art samen met Theater Rotterdam een unieke beleving voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Wat als jijzelf een geheime taal kon uitvinden? Of misschien alle talen kon begrijpen? Beeldende kunst en theater komen samen in het project The Ten Murders of Josephine van kunstenares Rana Hamadeh.

Kom bij Witte de With een kijkje nemen in de "fabriek" waar een nieuwe opera wordt samengesteld, en ervaar hoe de stem een instrument kan zijn om nieuwe talen en nieuwe betekenissen te laten ontstaan. De tentoonstelling, waarin spektakel en beleving voortdurend op de proef worden gesteld, nodigt de leerlingen uit om op een interactieve manier te ontdekken hoe dialogen kunnen ontstaan door het gesprokene woord, het ongesprokene en het niet uitspreekbare.

Mis deze unieke kans niet en bezoek de tentoonstelling om samen met onze art mediators de relatie tussen woord en beeld te ervaren en kom daarna naar de theaterproductie in de schouwburg van Theater Rotterdam.

Met je school dit project bezoeken? Neem contact op met de educatie-afdeling.