Selm Wenselaers nieuwe artistiek coördinator Productiehuis Theater Rotterdam

Per januari 2018 is Selm Wenselaers de nieuwe artistiek coördinator van Productiehuis Theater Rotterdam. In deze functie is Selm, samen met Tanja Elstgeest en Dave Schwab, verantwoordelijk voor de artistieke keuze en begeleiding van de nieuwe generatie makers die bij Theater Rotterdam werken en aan talentontwikkelingsprogramma’s deelnemen.

Selm ziet ernaar uit met het team van Productiehuis Theater Rotterdam de komende jaren een nieuw soort productiehuis vorm te geven, waar - vanuit een onafhankelijke positie - optimaal gebruik wordt gemaakt van de artistieke uitwisseling tussen ervaren makers en nieuw talent dat bij Theater Rotterdam werkzaam is. Selm: “Rotterdam is een inspirerende stad, waar nog veel te ontdekken valt op het gebied van theater en performance. Er lijken veel jonge initiatieven te bestaan waar verschillende kunstdisciplines samenwerken. De stad heeft een spannend werkveld, waarmee ik graag verbindingen wil maken met Theater Rotterdam en met andere plaatsen in Nederland en België.

Over Selm Wenselaers
Selm (1983) studeerde geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen en de Freie Universität Berlin. Selm werkte eerder als dramaturg voor Het Nieuwstedelijk en Suzanne Grotenhuis, als producer bij De Nwe Tijd en als programmeur en dramaturg voor Frascati.

 

Foto Selm Wenselaers (c) Anneke Hymmen