Terugblik seizoen 2016-2017

Het seizoen zit er alweer op! Afgelopen jaar zijn we weer veel mooie samenwerkingen aangegaan met diverse makers. Tijd voor een terugblik:

We take it from here – Tijdelijke Samenscholing
Rebekka de Wit en Tijdelijke Samenscholing sloegen de handen bijeen en maakten een voorstelling over schuld. Een bekentenis en een moment van vergeving. Met weer prachtige songs van Stan Vreeken.

INTERNET OF THINGS / Prometheus de Vuurbrenger – Urland
Urland presenteerde het slot van de Internettrilogie. Zelf verdwenen ze van het podium. Daarvoor in de plaats kwam Fanuc S-500, een reuze robotarm. Dingen die denken, dingen die praten. Is dit de toekomst van het internet? Bij de voorstelling werd ook een game ontwikkeld: Evil Weblords.

True Colors – BackBone
Choreografe Alida Dors was terug met True Colors. Een multidisciplinair hoogtepunt waarin de vluchtigheid en het ideale beeld op social media werd bekritiseerd.

Échte Mannen – le Mouton Noir
Khadija El Kharraz Alami en Scarlet Tummers van le Mouton Noir maakten met Merel Severs en Gustav Koenigs Échte Mannen. Een fysieke voorstelling waarin ze de confrontatie aangingen met zichzelf en ‘hun’ mannen.

Dreams Dramas Diamonds – Copycats
Copycats nodigde het publiek uit om een wandeling te maken door de stad. Koptelefoon op en gaan. Luisterend naar de travelogue volgde je twee personages terwijl je langzaam de stad in slaap zag vallen…

Turning Backs - Rita Vilhena and Lígia Soares
Een internationale residentie voor Rita Vilhena en Lígia Soares. Een performance-installatie waar het publiek aan deelnam en elkaar letterlijk de rug toe keerde.

PAPAPA – Masterclasspresentatie
Tjon Rockon en Alida Dors werkten met een groep getalenteerde jongvolwassenen aan de presentatie PAPAPA. De deelnemers gingen aan de slag met persoonlijke familieverhalen. Naast tekst stond dans centraal.

Voyager One – Touki Delphine
In 1977 lanceerde NASA de Voyager One, een raket met een boodschap van de aarde aan buitenaards leven. Touki Delphine maakte hier een voorstelling over, met hilarische sketches waarin de mensheid wordt voorgesteld en goede muziek. Na Operadagen Rotterdam en Oerol zijn ze nog te zien op Over het IJ Festival.

Suicide Kitchen – Schöne Welt
Anna Hermanns en Ari Deelder namen eind van het seizoen de studio kort over, wat resulteerde in de bloederige studiovoorstelling Suicide Kitchen.