Urland te zien op Theater Treffen

EXPLORER / Prometheus Unbound van Urland is geselecteerd voor Theater Treffen dat deel uitmaakt van de Berliner Festspiele.

Urland maakte de voorstelling EXPLORER / Prometheus Unbound (Nederlandse titel EXPLORER / Prometheus ontketend) met internetpioneer/kunstenaar Eric Joris en zijn gezelschap CREW. De voorstelling speelt op 9 en 10 mei in Haus der Berliner Festspiele.

EXPLORER/Prometheus ontketend is het tweede deel van de Internettrilogie over de opkomst, expansie en grenzeloosheid van het internet. Voor deze voorstelling gingen de makers terug naar 1994, het jaar waarin het internet de wereld veroverde. Wat is er van het utopisch ideeëngoed van begin jaren '90 geworden?

De voorstelling is een productie van Productiehuis Rotterdam en werd in 2015 genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakers Prijs. De jury over de voorstelling: “Het 21e eeuwse poppenspel met de motion-capture techniek wordt transparant en onnadrukkelijk gebracht, met een verbeeldingsrijke, wervelende trip als resultaat…De voorstelling roept vele relevante vragen op over de implicaties van virtuele werelden voor onze identiteit en maatschappij. Urland doet dit met een ijzersterke vertelkracht die (ook) de humor niet schuwt.”